maandag 18 mei 2009

Aspergeroomsoep

Ingrediënten

500 gr verse asperges
2 l Kippebouillon (blokjes)
75 gr margarine
50 gr bloem
Room (brikje van 2 dl)
Peterselie
Peper, zout

Ga als volgt te werk:

  1. De asperges met een fijnschiller schillen en van de houterige stelen ontdoen. De schillen en de stelen apart houden.
  2. De geschilde asperges in ruim water met een snuif zout gaar koken. In een andere pan de schillen en de stelen afkoken in water. De gaar gekookte asperges uit het kookvocht halen en apart zetten. Het afkooksel van de schillen door een zeef duwen en bij het kookvocht van de asperges doen.
  3. Vier bouillonblokjes bij het aspergevocht doen
    en laten oplossen. Het vocht aan de kook houden.
  4. In een kookpot de margarine laten smelten en er de bloem bijvoegen zodat een kruimelige massa ontstaat. Enige pollepels kookvocht toevoegen en met de klopper
    de roux loskloppen in het vocht totdat een egale massa is verkregen. Opniew enige pollepels aspergebouillon toevoegen en egaal kloppen. Zo doorgaan tot de soep op de gewenste dikte is.
  5. De soep met peper en zout op smaak brengen. De helft van de gekookte asperges nemen (de andere helft kan als groente gegeven worden; bvb. Vlaamse Asperges)
    en deze in stukjes snijden.
  6. De stukjes asperges bij de soep doen en even laten doorkoken. Voor het opdienen wat fijngehakte peterselie en een geut room door de soep roeren.

Geen opmerkingen: